Sommige ondernemers zijn geboren om te blijven ondernemen, zo ook Bastiaan, eigenaar van Kwalitaria Hart van de Waalsprong. Wat begon met een passie voor koken, groeide uit tot een carrière vol culinaire avonturen.
Na een koksopleiding en de eerste werkervaringen in de keuken, stond Bastiaan op 23-jarige leeftijd al als chef-kok aan het roer, maar hij wist al snel dat hij meer wilde dan alleen werken voor een baas: het ondernemerschap wachtte op hem. Zogezegd, zo gedaan: in 2009 opende hij zijn eerste eigen bistro en een jaar later volgde een Grand Café. Zo enthousiast als hij als ondernemer was, besloot hij toch in 2018 om alles te verkopen aan zijn compagnon. De lange dagen en eindeloze uren hadden hun tol geëist — het was tijd voor iets anders!
Maar de liefde voor koken bleef. Bastiaan werd freelance kok en genoot van de vrijheid, tot corona roet in het eten gooide. Horecazaken moesten sluiten en thuiszitten werd de norm. Na drie maanden mochten de keukens weer open en werkte hij nog even als zelfstandige, maar koos daarna voor de zekerheid van een vaste baan. Het lot had echter andere plannen, want niet veel later gingen de deuren opnieuw dicht.
De coronatijd denderde door. Ondertussen begon broer Joost aan een nieuw avontuur; hij opende in Arnhem een franchiseonderneming van Kwalitaria, en dit inspireerde Bastiaan. Begin 2021 besloot hij daarom opnieuw het avontuur van het ondernemerschap aan te gaan — dit keer samen met Joost. Nu runnen beide heren met passie en trots twee filialen: één in Arnhem en één in Lent, allebei sfeervol ingericht.
Wat hen onderscheidt, is de focus op kwaliteit en smaak. Met elf verschillende hamburgers — die ook allemaal vegetarisch verkrijgbaar zijn — en verrassende "loaded fries", weten ze hun gasten telkens weer te verrassen. En dat alles tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Vraag je Bastiaan naar hun bestsellers? Dan volgt het antwoord zonder twijfel: "De Bull Burger en de Loaded Fries met crispy chicken en truffel."
Wil jij proeven waar we het over hebben? Dan zit er maar 1 ding op: op naar Kwalitaria Hart van de Waalsprong!